Curias blijft projecten ondersteunen en begeleiden

Door de maatregelen om het Corona-virus in te dammen, zijn veel bedrijven dicht. Zo niet Curias. Wij blijven ook in deze moeilijke tijd organisaties optimaal ondersteunen en begeleiden bij het uitvoeren van hun projecten.

Thuiswerken

We werken wel vanuit huis. Veel werkzaamheden kunnen op afstand plaatsvinden. Zo kan er via zoom heel goed vergadert te worden, zonder dat je naar elkaar hoeft te reizen. Curias stelt zoomvergaderingen ter beschikking aan haar klanten. 

Sommige projecten op pauze

Curias merkt ook dat er een aantal projecten zijn die nu niet uitgevoerd kunnen worden. Deze staan min of meer op de ‘pauze’ stand. Projecten waar het bijeenkomen van mensen essentieel is. Toch zijn er ook nog genoeg project (onderdelen) waar goed aan gewerkt kan worden. 

Nieuwe initiatieven

Daarnaast wordt en met verschillende patiëntenorganisaties gekeken naar mogelijkheden voor nieuwe projecten. Met name die op korte termijn kunnen starten en waar mensen niet fysiek bij elkaar hoeven te komen.

Vragen? Opmerkingen? Verzoeken? Schroom niet en bel of mail ons!

Thuiswerk tips

  • Ook als je als vrijwilliger werkt voor een patiënten organisatie vanuit huis, zijn de volgende tips van toepassing;
  • Zorg dat het helder is wanneer je werkt (ook al is het als vrijwilliger) en wanneer niet. Zodat je ook wel echt vrij kan nemen.
  • Houdt zo veel mogelijk een (dag) ritme aan dat lijkt op het ritme voor de Corona maatregelen (op tijd naar bed en opstaan en aankleden e.d.)
  • Zorg dat je veel, zelf over-communiceert. Dus hou veel contact met je mede bestuursleden, vrijwilligers en andere medewerkers. Dat kan via whatsapp, mail, beeldbellen e.d. Niet alleen om te vergaderen, maar ook te praten over hoe het met je gaat e.d.
  • En blijf (thuis) bewegen om zo fit mogelijk te blijven.
  • Denk aan het motto: kan het niet zoals het moet, dan moet het zoals het kan!