Over u Omdat u voor ons centraal staat
Patiëntenorganisatie
Iedere patiëntenorganisatie heeft goud in handen. De ervaringskennis van de achterban. Alleen zij weten hoe het écht werkt in de zorg. Curias helpt bij het in handen krijgen van dat Goud en het goed inzetten ervan.
Als belangenbehartiger van een groep patiënten weet je heel goed wat er in de achterban leeft. Soms is het moeilijk om dit goed over te brengen in trajecten ter verbetering van zorg. Aan tafel bij zorgverleners wordt wel eens gezegd ‘ja, dat zegt u, maar dat vinden mijn patiënten niet hoor.’ Dan is het belangrijk dat patiëntenperspectief op een valide manier in kaart te brengen zodat daar geen discussie over is. Verder helpt het bij het ontwikkelen van de speerpunten om helder te weten wat de achterban belangrijk vindt en waarom.
Zorgverlener
Zorgverleners willen goede zorg verlenen die aansluit bij de behoefte en wensen van de patiënt. Maar is altijd even duidelijk wat die zijn? Door gedegen kwalitatief onderzoek komen verrassende dingen boven die antwoord geven op deze vraag. Door mensen hun ervaringen te laten vertellen, wordt duidelijk wat hun onderliggende motivaties zijn. Curias voert onderzoek uit waardoor u nog beter kunt aansluiten bij de patiënt.
Door middel van een spiegelgesprek kunnen uw collega’s en kunt u, meer inzicht krijgen in de manier waarop patiënten de zorg ervaren. Daarnaast verbetert het de patiëntgerichtheid. Curias zorgt voor een professionele begeleiding die zorgt voor concrete verbetering binnen een respectvolle en veilige omgeving voor zorgverleners en patiënten.
Gemeente
De transitie bij gemeenten is erop gericht dat burgers meer zelfredzaam zijn , meedoen in de maatschappij en meepraten over beleid. De AWBZ is in delen overgegaan naar de Wmo, de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg. Daarmee komt meer verantwoordelijkheid te liggen bij de gemeente. Ook de Participatiewet en de uitvoering van de nieuwe Jeugdwet vallen sinds 1 januari 2015 onder de verantwoordelijkheid van de gemeente.
Juist nu is het van belang te weten wat uw burgers vinden. Waar hebben zíj behoefte aan? Wat vinden zij van de kwaliteit van de ondersteuning en dienstverlening? Wat is het verhaal achter de cijfers? Kan er vanuit burgerparticipatie tot verstandige oplossingen gekomen worden?
“Door ervaringskennis van gebruikers helpen we de kwaliteit van uw zorg of dienst te verbeteren.”
